Vonali berendezések | Nyomtatás |


Az állomási berendezésekhez hasonlóan a vonali berendezések telepítése is főbb biztosítóberendezés építési munkáink közé tartozik. Nehéz lenne számba venni az általunk telepített térközi és vonali sorompó berendezéseket, az üzembe helyezett egyedi sorompókat. A „nagysebességű”, az ETCS, a „level2”, az „egyedi függés” fogalmak számunkra mindennapi kifejezéseket jelentenek.

Dolgozóink munkáját dicséri az első nagysebességű magyarországi vasútvonal, a Budapest – Hegyeshalom vonal Budapest – Győr részének fejlesztése, megépítése, üzembe helyezése, majd az ETCS1 telepítése.


A sajnálatos siófoki baleset nyomán megindult félcsapórudas kiegészítések munkái mellett számtalan egyedi sorompó berendezést terveztünk és kiviteleztünk, akár pontszerű, akár folyamatos vonatérzékeléssel.

A tengelyszámlálós rendszerek ismerete, alkalmazása mind a sorompó, mind a térközi, mind az állomásközi rendszerek esetében előnyt jelent számunkra, és bár továbbra is jelfogós berendezésről beszélünk, de az ’XJ’ technika kiváltása olcsóbb, kis helyigényű jelfogókkal szakmai munkánk megmaradását jelentheti.